Wat moet je verder weten?

Bij het eerste gesprek (intake) leg ik je mijn werkwijze verder uit en vertel ik over de voorwaarden en regels van de praktijk. Je krijgt een formulier mee waarin alles nog een keer duidelijk op een rij is gezet. In het tweede of derde gesprek maken we samen een behandelplan / overeenkomst.

Vanaf 1 januari 2017 zijn alle zorgaanbieders in de GGZ verplicht om bij elke cliënt een kwaliteitsonderzoek te verrichten. Dit heet Routine Outcome Monitoring (ROM), waarbij je bij aanvang en afronding van de behandeling gevraagd wordt om een klachtenlijst in te vullen. Voorts kun je ten behoeven van de diagnostiek nog een aantal vragenlijsten toegestuurd krijgen. Dit gebeurt via een linkje dat je per mail krijgt toegestuurd. Aan het einde van de behandeling vraag ik je, eveneens via een linkje dat je per mail van mij krijgt een cliënt-tevredenheidsvragenlijst in te vullen.

Als je klachten hebt over de behandeling of bejegening, dan is het belangrijk om dit waar mogelijk zo snel mogelijk met mij te bespreken, zodat we tot een oplossing kunnen komen. Je mag hier ook iemand voor meenemen als je dat helpt of prettig vindt. Het kan echter voorkomen dat je het gevoel hebt dat je klacht niet goed wordt afgehandeld. In het kader van de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz) is het daarom mogelijk om bij een onafhankelijke geschillencommissie een klacht neer te leggen. Dit kun je doen bij de Landelijke Vereniging voor Vrijgevestigd Psychologen en Psychotherapeuten (LVVP); zie ook deze link.

Daarnaast is het verplicht om te beschikken over een GGZ Kwaliteitsstatuut, waarin is beschreven hoe de kwaliteit en curatieve zorg in het kader van de Zorgverzekeringswet zijn geregeld. De zorgaanbieder laat hiermee zien hoe gepaste zorg wordt bevorderd. Je kunt het GGZ Kwaliteitsstatuur hier inzien.

Vanaf 25 mei 2018 geldt de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Dit betekent een versterking en uitbreiding van privacyrechten, ook voor cliënten in mijn praktijk. Je kunt mijn daarop gebaseerde privacyverklaring hier inzien.

Wil je je aanmelden? Download het inschrijfformulier, vul deze in en mail vervolgens het ingevulde inschrijfformulier naar LeenenKPP@protonmail.com.